Onze diensten

Het snoeien en rooien van bomen

Snoeien is een stuk complexer dan men vaak denkt. Iedere boom heeft een gebruiksaanwijzing, en wat te denken van de wat grotere bomen, zoals op de foto hieronder?

Ook complexe situaties gaan we niet uit de weg!

Op eenzame hoogte het betere snoeiwerk verrichten; dat is waar Martinetti & Zn. voor staat.

Op eenzame hoogte het betere snoeien

Ook deze delicate klus bij Villa Slachthuis in Den Haag is voor ons geen enkel probleem gebleken. Met een hoogwerker hebben we deze boom weer helemaal netjes teruggesnoeid tot de vorm die zo'n boom moet hebben.

Villa Slachthuis is ook onze klant

Zie hier een goed voorbeeld van voor en nadat Martinetti aan de slag is geweest!

Een goed voorbeeld van voor en na onze werkzaamheden

Omzagen

Wij kunnen u helpen bij het omzagen van iedere boom, in iedere situatie. Zoals bijvoorbeeld hieronder; ook in krappe omgevingen weten wij veilig en zorgvuldig ons werk te doen.

Populier in nauwe straat met zorg verwijderen

Martinetti Sr. laat even zien hoe het echt moet. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandal dus beschermende kleding en gehoor- en gezichtsbescherming vinden wij erg belangrijk.

Martinetti Sr. laat zien hoe het echt moet.

Kroonverankeringen

Wanneer een boom forser en forser groeit komt er soms teveel gewicht te staan op een van de armen. Gevolg is dat grote armen van de boom dreigen af te breken. Wij werken met GEFA boomverankeringlijnen van 40kN (4 ton) t/m 140kN (14 ton) om deze breuken te voorkomen. Omdat bomen doorgroeien, zeker in het Nederlandse klimaat, hebben deze lijnen een breukindicator in de vorm van een witte streng. Bij een belasting van 80% van de totale breuksterkte breekt deze witte streng, wat vanaf de grond dan zeer goed zichtbaar is, zodat we snel actie kunnen ondernemen.

Diverse voorbeelden van kroonverankering

stobbenfrezen

Met de stobbenfrees verwijderen we de stronk netjes zonder dat uw hele tuin op de schop moet. Op de fotohieronder zie je een klein model waarmee we ook goed aan de slag kunnen in de wat nauwere omgeving.

Een van onze jongens aan de slag met een klein model stobbenfrees

Versnipperen

Als de boom eenmaal verwijderd is kunnen wij het hout voor u afvoeren of ter plaatse versnipperen als voedzame grond voor de overige bomen. Wij beschikken uiteraard over een eigen versnipperaar.

De boom die zojuist is omgehaald wordt versnipperd.

En met onze jeep krijgen we de versnipperaars op de meest onbegaanbare plaatsen, dus alles is mogelijk!

De boom die zojuist is omgehaald wordt versnipperd.

Verwijderen van dood hout uit bomen

Soms is een boom niet meer te redden met zorgvuldig snoeiwerk. Op de foto hieronder is goed te zien hoe de kern van de boom is opgegeven. Dan kunnen wij met veel zorg de boom verwijderen.

Rotte kern van een boom die niet meer te redden is